Jeg havde et lille overskud af sidste års Hamlet, Sava og aspargeskartofler. De er ret små, men det gør ikke noget, de skal nok give lækre nye knolde. Jeg har lagt dem i æggebakker og sat dem i en lys og kølig vindueskarm. Her skal de stå og få tykke grønne spirer.
Næste gang du handler, skal du lige stoppe op ved kartoffelkasserne og studere dem nærmere. De skal være økologiske, gerne danske, se sunde ud og være faste når du giver dem et let tryk.
Se indlægget Kartoffelspande for den fulde beskrivelse af processen.
Kartoflerne må gerne være på størrelse med et æg, men vigtigst er det, at de er faste og sunde |
Jeg har sat æggebakkerne på en fodtøjsbakke, så er de nemme at flytte rundt på |
En lille spirer er allerede tittet frem |
Måske vi kan nå det, mens du er her??? :-)
SvarSletI øvrigt super dejligt at du guider mig gennem månederne - det er lidt svært for en haveignorant som mig at huske hvornår man skal gøre hvad ud af det væld af informationer :-)
SvarSletEr kartoflerne sat til spiring?? ;)
SvarSletJa :-) Jeg gjorde det allerede samme dag du var taget afsted - ud efter nogle kartofler, i æggebakker med dem og så står de nu inde på Axels værelse i vindueskarmen, der kommer alligevel aldrig nogen (endsige en støvklud, men det er en ganske anden historie...). Der er ikke kommet spirer endnu, men det regner jeg med kommer :-)
SletSe Susan, det er ligesom når jeg syr, jeg du'er ikke til det! Så går undertråden i uorden, og så knækker nålen... Nu ser det ud som om mine kartofler, jeg havde sat til spiring i Axels vindueskarm simpelthen er rådnet! Der er skud på, men de er nærmest sorte, og fyldt med "dun". To af dem er blot skrumpet helt ind... Hvad gør jeg mon galt? Hjælp!
SvarSletSøde Signe ;) De bliver ikke ligefrem dekorative at at sætte spirer, men de kan selvfølgelig være svampeinficeret. Kan du tage et billede af dem, så kan jeg bedre vurdere tilstanden.
SvarSlet