Her er ribsene netop begyndt at klæde sig i den smukke koralrøde farve. |
Heller ikke ribsbuske kræver det store arbejde. De tåler gerne kaningødning om efteråret og i løbet af vinteren og masser af kompost om foråret - og dæk gerne med aviser og græsafklip. Buskene får med årene kraftige og stærke grene, som er godt at udtynde hvert 3-4 år. Klip af helt ved jorden og fjern hvert år døde grene.
Også ribs kræver mest mulig sol, så de står fint der op mod hegnet over for køkkenhavebedet. Du har de røde ribssorter, som også fuglene er vilde med. Hvis du vil undgå at bærrene bliver til fuglefoder, så læg fiberdug over nogle dage før de modner. Ribs er absolut også bedst fuldmodne, så det er med at frede dem i tide.
Jeg har i år købt en sort, der giver hvide ribs. Dem kan fuglene ikke se og de skulle efter sigende være både søde og lækre. Når jeg får god vækst i dem, opformerer jeg nogle stiklinge og så kan du overveje om du vil have et eksemplar.
Opformering af bærbuske er i øvrigt noget af det nemmeste; I tidlig forår klippes 10-15 cm lange grene af førsteårsskud. De stikkes ned i kanten af en jordfyldt potte, vandes godt og stilles i skyggen et sted, hvor der også er læ. I løbet af foråret vil de fleste af dem sætte nye grønne skud og når de er i god vækst og har fået synlige rødder, plantes de om i hver sin potte. Og i løbet af sommeren bliver de til fine nye bærbuske, der kan plantes ud et blivende sted om efteråret. Nemt og enkelt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar